Hufvudstadsbladet

Modern koloniträd­gård ska växa fram i Alberga

En modern motsvarigh­et till koloniträd­gårdar ska byggas i Alberga i Esbo. Garden Village riktar sig till köpare som inte vill åka lång väg för att finna lugn och ro.

- NICLAS LöNNQVIST niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

Ett nytt område som heter Garden Village med 68 små fritidshus med en boendeyta på 20 kvadratmet­er ska byggas invid Alberga gård i Esbo. Priset på fritidshus­en är mellan 70000 och 90000 euro. Bakom projektet står fastighets­bolaget Kartanon kiinteistö­yhtiö och husen ska stå färdiga nästa år.

– Tanken med det här området är densamma som i koloniträd­gårdar, men på det här området är allt nytt utom den gemensamma servicebyg­gnaden som flyttas från Ilomants. Vi utgår från att intresset främst riktar sig till personer som är 40 och bosatta i huvudstads­regionen som vill komma bort från storstaden­s puls utan att åka en lång väg till en sommarstug­a, säger försäljnin­gschef Otto Peltokorpi på Garden Village.

Husen befinner sig på arrendetom­ter som ägs av Esbo stad. Till varje hus hör en odlingslot­t på 50 till 100 kvadratmet­er. Odlingslot­terna finns på ett närbeläget område. I husen finns elektricit­et och rinnande vatten och i inköpspris­et ingår också jordkällar­e och växthus. Ägaren till stugan står själv för inredninge­n.

– Köparen behöver inte bekymra sig om ett bolagslån. Bara den egna finansieri­ngen gäller. Du får ett hus, en odlingslot­t, rätten till tomten trots att den är arrenderad av staden och till alla gemensamma lokaler som bastu och dusch. Du betalar dock ett normalt bolagsvede­rlag som är mellan 110 och 130 euro i månaden, säger Peltokorpi.

 ?? FOTO: GARDEN VILLAGE ?? Små fritidshus ska byggas i Alberga i Esbo.
FOTO: GARDEN VILLAGE Små fritidshus ska byggas i Alberga i Esbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland