Hufvudstadsbladet

MTV: Räsänen misstänks för brott

- SPT

Riksdagsle­damot Päivi Räsänen (KD) utreds för uttalanden vars existens polisen tills vidare inte kunnat bekräfta, uppger MTV Uutiset.

Misstankar­na om brott hänför sig till uttalanden som Räsänen sägs ha gjort år 2018 i det finska tv-programmet ”Yökylässä Maria Veitola”. I det ska Räsänen ha uttalat sig om homosexuel­la.

Räsänens uttalanden har anmälts till Riksåklaga­rens byrå av en privatpers­on och riksåklaga­ren har bett polisen utreda om det finns skäl att misstänka brott i fallet.

Enligt MTV Uutiset har polisen inte kunnat bekräfta att Räsänen uttalat de meningar som anmälts. Ett av de anmälda citaten är en omformuler­ing av Räsänens pamflett där hon behandlar äktenskape­t som något som är avsett att ingås endast mellan man och kvinna.

Polisen beslutade tidigare att lägga ner undersökni­ngen eftersom man ansåg att det inte fanns skäl att misstänka brott, men en förundersö­kning inleddes ändå på Riksåklaga­rens begäran. Riksåklaga­ren har inte kommentera­t ärendet till MTV:s nyheter. Räsänen är föremål för fyra olika brottsmiss­tankar, varav två åtalspröva­s och två förundersö­ks. Alla fall har att göra med uttalanden om homosexual­itet och äktenskaps­begreppet.

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: VESA MOILANEN/ ?? Riksdagsle­damot Päivi Räsänen (KD) utreds nu för uttalanden vars existens tills vidare inte bekräftats.
LEHTIKUVA FOTO: VESA MOILANEN/ Riksdagsle­damot Päivi Räsänen (KD) utreds nu för uttalanden vars existens tills vidare inte bekräftats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland