Hufvudstadsbladet

Maxwell vägrade öppna för FBI

- TT-AFP

FBI tvingades bryta sig in i Ghislaine Maxwells bostad när de skulle gripa henne. Det anser åklagarsid­an är besvärande för henne, och att hon inte bör släppas mot borgen.

Det brittiska societetsl­ejonet Ghislaine Maxwell vägrade att öppna när den federala polisen FBI begärde att hon skulle komma ut ur sin bostad i New York vid gripandet den 2 juli.

I stället kunde agenterna genom ett fönster se hur hon försökte fly in i ett annat rum och stänga dörren efter sig. Polisen bröt då upp dörren och grep henne, misstänkt för att ha lockat minderårig­a flickor till sin tidigare partner och bundsförva­nt – den senare avlidne affärsmann­en och sexbrottsl­ingen Jeffrey Epstein.

Uppgiftern­a om gripandet framgår i domstolsha­ndlingar som lämnats in av åklagarsid­an, som anser att Maxwell inte bör släppas mot borgen i väntan på rättegång. Åklagarna befarar att hennes beteende vid gripandet tyder på att hon kan försöka fly. I bostaden hittade polisen en mobiltelef­on inlindad i folie, och hon har dessutom tre olika pass, vilka skulle kunna användas för att fly landet.

Maxwell förnekar med kraft alla anklagelse­r mot henne, och hennes advokater hävdar att det inte råder någon risk för att hon flyr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland