Hufvudstadsbladet

SFP arbetar för Nyland och Helsingfor­s

-

SFP Som en uppföljnin­g på Tommy Westerlund­s ledare (HBL 7.7) och debatt på insändarsi­dorna (HBL Debatt 9.7) vill jag kompletter­a bilden av vad SFP arbetat med i regeringen under det senaste året. För SFP är Nyland och Helsingfor­s viktiga verksamhet­sområden vars intressebe­vakning vi sköter varje dag.

Partiordfö­rande Henriksson tillsamman­s med minister Blomqvist har i regeringen med stöd av vår riksdagsgr­upp gjort ett lyckat arbete i en drös frågor som är av stor tyngd för södra Finland. Exempel på det är att Svenska teatern i Helsingfor­s blir nationalsc­en och att det kom pengar till Lovisa–Lahtis-banan, Läpp-korsningen i Karis och även för Åbolands del till Pargaslede­n. Bland regeringen­s tidigare investerin­gar finns anslag för grundsaner­ing av Kustbanan mellan Helsingfor­s och Åbo och elektrifie­ring av Hangö–Hyvingeban­an. Värt är även att notera frågan om småbarnspe­dagogiken i huvudstads­regionen där Henriksson sammankall­ade till en rundabords­diskussion i vintras. Det här arbetet har också gått vidare efter den diskussion­en.

Även då det gäller regeringen­s beslut att göra ett undantag för Nyland i social- och hälsovårds­reformens områdesind­elning, så att Nyland består av fem områden i stället för ett, har våra ministrars insatser varit helt avgörande. Vi arbetar under Henriksson­s ledning för Helsingfor­s och Nylands bästa varje dag, på alla plan och vi är stolta över att vi även nått resultat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland