Hufvudstadsbladet

Real Madrid närmar sig ligatiteln

- HBL-TT

Real Madrid är ett steg närmare att ta hem den spanska ligan. Efter 2–1 borta mot Granada behövs bara en vinst till för att säkra titeln.

Ledningsmå­let kom redan i den tionde matchminut­en när Ferland Mendy tog sig in i straffområ­det och bombade in bollen från snäv vinkel.

Sex minuter senare satte Karim Benzema dit 2–0 från samma position, men i motsatt hörn.

Darwin Machis reducerade i den 50:e minuten och skapade lite nerv i matchen, men närmare än så kom hemmalaget aldrig.

Segern innebär att Real Madrid har fyra poäng ner till Barcelona med två omgångar kvar att spela och kan säkra ligatiteln redan i morgon när man möter Villareal på hemmaplan.

?? FOTO: JORGE GUERRERO / AFP / LEHTIKUVA ?? Försvarare­n Ferland Mendy sköt 1–0 för Real Madrid mot Granada.