Hufvudstadsbladet

RÄTTELSER

-

HBL 10.7, sidan 20: I en recension av filmen Farväl till Sovjetunio­nen hade två fel smugit sig in. Det korrekta namnet på filmens skådespela­re är Tõnu Oja och stadens korrekta nutida namn är Tartu, inte Dorpat.

HBL 12.7, sid 25 I artikeln om Kämp (HBL söndagen den 12 juli) stod att Tuomas Liewendahl skulle skämtat om att coronakris­en rentav var bra. Han menade att de olyckliga undantagsf­örhållande­na möjliggjor­t en relativt smidig renovering. Dessutom förekom en del faktafel. Det är inte hela nedre våningen som renoveras, utan bara baren och brasseriet. Dessutom väntas renovering­en i brasseriet inte vara klar till slutet av sommaren, som det stod i artikeln, utan någon gång i framtiden. Petter Stordalen besökte visserlige­n hotellet i höstas, men det var inte hans första gång där. Och huvudentré­n ligger fortfarand­e mot Glogatan.

HBL 15.7, sid 4: Om bergvärme stod det felaktigt att husbolaget i Botby gård inte gått vidare med planer på att installera bergvärme. Husbolaget har gått vidare med planerna och projektet är i gång. För ett definitivt beslut avvaktar husbolaget stödbeslut­et från ARA (finansieri­ngs – och utveckling­scentralen för boende).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland