Hufvudstadsbladet

Mette Frederikse­n sade ja till sin filmfotogr­af

Danmarks statsminis­ter Mette Frederikse­n har gift sig med filmfotogr­afen Bo Tengberg.

- LENA SKOGBERG lena.skogberg@ksfmedia.fi

Tre gånger inom loppet av ett år har Danmarks statsminis­ter Mette Frederikse­n, 42, fått avlysa sitt planerade bröllop med filmfotogr­afen Bo Tengberg, 55.

Först var det folktingsv­alet som ställde till det, sen kom pandemin. Nu har det länge varit känt att paret skulle ha gift sig inkommande helg – bara för att få se också det gå i stöpet då EU-ledarna hade osmaken att bestämma att Mette Frederikse­n just då behövs på toppmöte för att besluta om EU:s långtidsbu­dget och coronakris­paket.

En gång ska det lyckas, skrev Mette Frederikse­n själv på sociala medier, och tackade sin blivande man för uppvisad tålmodighe­t.

Efter att medierna tutat ut att det inte blir något julibröllo­p för statsminis­terparet lyckades de två sålunda överraska Danmark genom att på onsdagen, bara dagar före toppmötet, säga ja till varandra i den lilla Mangleby kyrka på Själland.

Ett 90-tal gäster, däribland tidigare statsminis­tern Poul Nyrup Rasmussen, deltog i ceremonin och den efterfölja­nde festen.

Iklädd en vit klänning av klassiskt snitt och med en naturtroge­n bukett i blått och purpur strålade Mette Frederikse­n mot gästerna när hon trädde ut på kyrktrappa­n tillsamman­s med sin nyblivna man, för dagen klädd i marinblå kostym.

På sociala medier skrev hon glädjestrå­lande ”Ja!” åtföljt av ett hjärta.

 ?? FOTO: MADS CLAUS
RASMUSSEN ??
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland