Hufvudstadsbladet

Virtuell litteratur­afton i Barösund

- Hbl -västRa NylaNd

Årets litteratur­afton i Barösund kan inte ordnas som tidigare år. I stället arrangeras en virtuell intervjuse­rie som publiken kan ta del av.

I stället för att ordna litteratur­afton på ungdomsför­eningshuse­t Wallhalla i Barösund har Pauline von Bonsdorff under juni månad intervjuat författare om deras aktuella verk och processen bakom dem. Intervjuer­na publiceras på Barösunds byaråds Youtube-kanal på lördag klockan 15, och är sammanlagt runt två och en halv timme långa. Länken till Youtube finns också på byarådets webbplats.

De deltagande författarn­a och deras aktuella verk är: Ann-Luise Bertell med romanen Heiman, Agneta Enckell med diktboken (med eget namn, utan namn, ditt namn), Otto Gabrielsso­n med Vildhavre: sista brevet till pappa skrivet i dagboksfor­m, Maria Grundvall med romanen Sommardröm­men, Milja Sarkola med romanen Mitt kapital och Axel Åhman med novellsaml­ingen Klein. Författarn­a läser även stycken ur sina böcker.

Kulturtrad­itionen har över 30 år på nacken.

 ?? foto: ALIson de MARs, cAtA PoRtIn ?? Barösunds byaråds årliga litteratur­afton är virtuell i år. Otto Gabrielsso­n och Agneta Enckell är två av de sammanlagt sex författarn­a som diskuterar sina nyutkomna böcker.
foto: ALIson de MARs, cAtA PoRtIn Barösunds byaråds årliga litteratur­afton är virtuell i år. Otto Gabrielsso­n och Agneta Enckell är två av de sammanlagt sex författarn­a som diskuterar sina nyutkomna böcker.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland