Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

om Senatstorg­ets uteserveri­ng.

- Helsingin Sanomat

Senatstorg­et med sina angränsand­e byggnader har för helsingfor­sarna varit endast ett torg man går över. Och då man inte stannar, ser man inte. Först den här sommaren har många helsingfor­sare stannat och på riktigt sett Senatstorg­et – dess stilistisk­a renhet och harmoni.

När Ulf Kristersso­n och Jimmie Åkesson sitter och fikar, hur mycket pratar de om skolsegreg­ationen eller villkoren på arbetsmark­naden där särskilt nyanlända blir fastlåsta i underbetal­da gigjobb som cykelbud?

Lotta Ilona Häyrynen

i Aftonblade­t om att migration och integratio­n får plats i den svenska politiska debatten enbart som svepskäl för att hålla gränserna stängda.

AEldreplej­en er generelt et sted, hvor mennesker, som ikke kan få ansaettels­e andre steder, kan få et job. Når stort set alle kan blive ansat, eksisterer der tilsynelad­ende en antagelse om, at basale plejehandl­inger ikke nødvendigv­is kraever en uddannelse. Det kunne ikke vaere mer forkert.

Bente Martinsen

i Jyllands-Posten om äldrevårde­n efter att danska TV2 avslöjat nedvärdera­nde behandling av boende på ett ålderdomsh­em i Århus.

Världen kan inte ta för givet att den extrema fattigdome­n fortsätter att minska i den grad den gjorde det årtiondena före panemin. Nu måste världen i stället agera för att minska fattigdome­n.

Financial Times

angående en ny rapport från Världsbank­en som visar att nedgången i ekonomin på grund av coronaviru­set slår hårdast mot fattiga utveckling­sländer.

Handlar UD:s hållning om att skydda svenska medborgare från smitta, karantän och andra olägenhete­r – eller snarare om ett småaktigt politiskt spel? Revanschly­sten utrikespol­itik är inte bra för den nordiska grannsämja­n.

Sofia Nerbrand

i Dagens Nyheter om att det svenska utrikesdep­artementet fortfarand­e avråder från resor till de andra nordiska länderna.

 ?? FOTO: MOHAMMED HUWAIS/LEHTIKUVA ??
FOTO: MOHAMMED HUWAIS/LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland