Hufvudstadsbladet

Woods långt efter i comebacken

- TT

Amerikanen Tony Finau är i ensam ledning i PGA-tourtävlin­gen i Ohio på 66 slag, sex under par, efter den första rundan.

Tiger Woods, som jagar sin 83:e PGA-tourseger, hade en blek dag på banan. Vindbyar gjorde förhålland­ena svåra och Tiger Woods, som spelar sin första tävling på den amerikansk­a proffstour­en på fem månader, imponerade inte i comebacken. Det började lovande med två birdies på de tre första hålen – men sedan blev det flera bogeys.

Tack vare en lyckad putt på över fyra meter på det sista hålet lyckades Woods till slut få en sista birdie och kunde avsluta rundan på 71 slag, ett slag under par och en delad 18:e plats.

– Det var ett tag sedan jag spelade, sade Woods efteråt, enligt nyhetsbyrå­n Reuters.

– Jag fick en nästan idealisk start och det kändes bra tidigt. Men jag lyckades helt enkelt inte med något i dag. Jag hade birdies inom räckhåll, men jag lyckades verkligen inte.

Woods har vunnit Memorial-tävlingen i Ohio fem gånger. Om han vinner ännu en gång skulle det innebära att han tar sin 83:e PGA-tourseger, något ingen annan lyckats med. Men 44-åringen har inte spelat en officiell tävling sedan Genesis Invitation­al i mitten på februari, där han slutade sist av dem som klarade cutten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland