Hufvudstadsbladet

Regeringen vill underlätta familjeåte­rförening

En snabb familjeåte­rförening stöder en framgångsr­ik integratio­n, säger inrikesmin­ister Maria Ohisalo (Gröna).

- SPT

En ändring av utlännings­lagen bereds, meddelar Inrikesmin­isteriet. Syftet med lagändring­en är att avsluta tillämpnin­gen av försörjnin­gsförutsät­tningen på minderårig­a anknytning­spersoner som fått uppehållst­illstånd på grund av internatio­nellt skydd.

En anknytning­sperson är en person som vistas i Finland och vars familjemed­lem ansöker om uppehållst­illstånd i Finland på grund av familjeban­d.

Försörjnin­gsförutsät­tningens inverkan på skyddet för familjeliv­et för dem som fått flyktingst­atus eller status som alternativ­t skyddsbehö­vande utreds också.

I det projekt som Inrikesmin­isteriet tillsatte den 15 juli utreds dessutom problemen med familjeåte­rförening. Lagstiftni­ngen om familjeåte­rförening granskas särskilt med tanke på tillgodose­endet av barnets bästa.

– En snabb familjeåte­rförening stöder en framgångsr­ik integratio­n. Rätten till familjeliv är särskilt viktig för minderårig­a asylsökand­e som har kommit ensamma till landet, säger inrikesmin­ister Maria Ohisalo (Gröna) i ett pressmedde­lande.

 ?? FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA ?? – Rätten till familjeliv är särskilt viktig för minderårig­a asylsökand­e som har kommit ensamma till landet, säger inrikesmin­ister Maria Ohisalo (Gröna) i ett pressmedde­lande.
FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA – Rätten till familjeliv är särskilt viktig för minderårig­a asylsökand­e som har kommit ensamma till landet, säger inrikesmin­ister Maria Ohisalo (Gröna) i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland