Hufvudstadsbladet

Räikkönen ilsknade till – ”Alltid samma frågor”

Kimi Räikkönen ilsknade till under en presskonfe­rens i Budapest. – Ni ställer alltid samma frågor, sa han irriterat till journalist­erna som via video intervjuad­e honom.

- FREDRIK AF PETERSENS

Frågan är om Räikkönens framtid i formel 1. Förlänger han sitt kontrakt med Alfa Romeo eller lägger han hjälmen på hyllan?

Det är just den sortens frågor som gör att Räikkönen drar sig undan så mycket som möjligt. Han har alltid varit och är sin egen man och gillar absolut inte närgångna frågor. Och han har rätt. Hur många lopp har körts den här säsongen? Två. Så varför redan nu börja spekulera om hans framtid?

– Om jag fortsätter eller ej har inget med hur den här säsongen går eller de nya reglerna. Åldern? Blir 40 i höst. – Det är bara en siffra och min kondition är det inget fel på.

Spekulatio­nerna om Sebastian Vettels framtid kan också handla om Räikkönen. Finns några som anser att risken är stor att Räikkönen inte får stanna kvar hos Alfa Romeo. Varför?

Så här spekulerar man i den schweizisk­a tidningen Blick. Om Vettel skriver på för Racing Point, som nästa år heter Aston Martin, är det Sergio Perez som får flytta på sig. Finns ingen som tror att ägaren Lawrence Stroll byter ut sin son

Lance Stroll mot Sebastian Vettel.

Om Vettel kör för Aston Martin 2021 tippar Blick att Perez flyttar till Alfa Romeo, för det skulle vara hans enda chans att stanna kvar i F1. Perez startade sin karriär där 2011 när stallet hette Sauber.

För två år sedan var Räikkönen med om att köra om åtminstone en plats på pallen och ibland om en seger. Sedan förra året ändrades det. Från toppen till mittfältet.

– Jag tror inte att det är någon skillnad på var man kör. Ändrar inget på känslan eller racingen. Bara motståndar­na. Även om man är med där framme leder man inte alltid. När man har kört många år måste man ibland kämpa sig fram till en plats i mittfältet så jag kan inte förstå varför man därför skulle ändra sin inställnin­g, säger Räikkönen.

Man får aldrig underskatt­a utmaningen, men presssen från teamet skiljer sig från team till team

Kimi Räikkönen

– Man kommer alltid försöka göra sitt bästa.

Är pressen på föraren mindre när han vet att han inte kan vinna?

– Man får aldrig underskatt­a utmaningen, men pressen från teamet skiljer sig från team till team. Som förare förväntar man själv mycket och vissa resultat så därför är det mer från föraren själv. Jag kände aldrig något från stallet utan jag tycker att det kommer mer från media.

Resultaten i de två första loppen var inte precis vad Räikkönen hade räknat med. I det första fick han bryta när ett framhjul lossnade och i det andra blev det en 11:e plats. Så därför fick han frågan om framtiden, men också om den här säsongen. Ferrari, Alfa Romeo och Haas har två saker gemensamt. De kör med den italienska motorn och är långsammar­e än förra året.

– Självklart vill man vara snabb på rakorna men också i kurvorna så därför måste man hitta en kompromiss mellan toppfart och downforce.

På Hungarorin­g är toppfarten inte så viktig. Och vår bil är inte så dålig som man skulle kunna tro om bara tittar på resultaten. Alldeles för tidigt för att säga var vi är jämfört med de andra men jag tror att vi hade kunnat få poäng med bägge bilarna i bägge loppen, säger Räikkönen.

– Min känsla är dock att den var bättre i andra loppet. Efter det första lärde vi oss mycket och kunde förbättra på ett par av de svaga ställena.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP ?? Kimi Räikkönen tror att Alfa Romeo kan vara mer konkurrens­kraftigt i Ungern.
■
FOTO: LEHTIKUVA/AFP Kimi Räikkönen tror att Alfa Romeo kan vara mer konkurrens­kraftigt i Ungern. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland