Hufvudstadsbladet

Hamilton snabbast i kvalet, Bottas tvåa

Hamilton var snabbast i kvalet och samtidigt gjorde han nytt banrekord. Bottas var andrabäst i lördagens kval, medan det inte gick så bra för Räikkönen.

- HBL–TT–AFP

Lewis Hamilton har skaffat sig ett drömläge inför Ungerns grand prix. Formel 1-föraren var snabbast av alla under lördagens tidskval och kommer därmed starta i pole position på söndag.

Den regerande världsmäst­aren tog sin 90:e pole position i karriären och slog samtidigt banrekorde­t med sin varvtid på en minut och 13,447 sekunder.

Efteråt hyllades han av stallkamra­ten Valtteri Bottas som knep andraplats­en.

– Lewis var på en riktigt hög nivå och gjorde som vanligt ett jättebra jobb med att ta sig till ”pole”, men det är ett långt dragrace till första kurvan så det ser jag fram emot, säger finländare­n enligt BBC.

Hamilton vann förra helgens grand prix i österrikis­ka Spielberg och är bara sex segrar från att vara i kapp Michael Schumacher­s rekord på 91. Bottas vann däremot säsongens första tävling för två veckor sen. Han är även i serieledni­ng för tillfället, men stallkamra­ten Hamilton är bara sex poäng efter finländare­n.

Räikkönen klarade sig uselt i lördagens kval. Han blir tvungen att starta från sista plats, då han inte lyckades förbättra sin tid mot slutet av första kvalificer­ingsrundan.

 ?? FOTO: MARK THOMPSONAP/TT ?? Lewis Hamilton startar i pole position inför söndagens F1-tävling i Ungern.
■
FOTO: MARK THOMPSONAP/TT Lewis Hamilton startar i pole position inför söndagens F1-tävling i Ungern. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland