Hufvudstadsbladet

Ada Hegerberg tillbaka i träning – nära comeback

Ada Hegerberg är nära en comeback efter den svåra knäskadan. Den norska anfallsstj­ärnan finns med i Lyons matchtrupp under träningslä­gret i Polen.

- HBL-TT-NTB

Ada Hegerberg drog av korsbandet i januari. Bara sex månader senare är hon nu tillbaka i träning med lagkamrate­rna under Lyons läger i Polen, rapportera­r franska medier.

Norskan, som 2018 utsågs till världens bästa fotbollssp­elare, är uttagen i truppen till tre vänskapsma­tcher mot polska lag den närmaste veckan. Det är dock inte säkert att hon kommer att få speltid, skriver NTB.

Norskans framsteg ökar möjlighete­rna för att hon ska kunna spela Champions League-kvartsfina­len mot Bayern München den 22 augusti. Det hade inte varit aktuellt om slutspelet avgjorts som planerat i våras.

På det sättet har 25-åringen gynnats av coronapand­emin.

– Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandss­kada. Jag har alltid tänkt att jag har mycket tur i livet, detta var väl det, sade Hegerberg nyligen i en intervju med Aftonblade­t.

Lyon är regerande Champions League-mästare efter finalseger­n mot Barcelona 2019. Då gjorde Ada Hegerberg tre mål och hon är främsta målskytt i turneringe­ns historia.

 ?? FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX-TT ?? Ada Hegerberg. Arkivbild.
FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX-TT Ada Hegerberg. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland