Hufvudstadsbladet

SRV är tillbaka efter omstruktur­ering

I början av året sålde SRV ett antal fastighete­r och under våren har bolaget genomfört ett omstruktur­eringsprog­ram. Åtgärderna har lett till ett positivt halvårsres­ultat. Omsättning­en ökade med 10 procent från förra året.

- DANN PETTERSSON

Byggandet av lägenheter och kontorslok­aler hjälpte till att få upp omsättning­en. Den ökade med tio procent jämfört med förra året och uppgick till 473,1 miljoner euro medan siffran för 2019 låg på 430,0 miljoner euro för samma period.

Den operativa rörelsevin­sten ökade också. Under de sex första månaderna gjorde SRV en vinst på 5,5 miljoner euro medan resultatet för 2019 låg på minus 2,6 miljoner euro.

Vinsten före skatt är trots den positiva utveckling­en ännu negativ. Bolaget gick back 6,4 miljoner euro vilket är ett mindre hål än år 2019 då resultatet låg på nästan dubbla, minus 11,2 miljoner. Siffrorna innefattar SRV:s dotterbola­g och fluktueran­de låneräntor.

Den positiva resultatut­vecklingen under årets sex första månader kunde härledas till större avyttringa­r av bolagets fastighete­r och en positiv resultatut­veckling på byggarbets­platserna.

Fastighets­affärerna innefattad­e bland annat försäljnin­g av andelen i köpcentret Redi och arenaproje­ktet Tampereen Kansi i Tammerfors.

Enligt företagets halvårsrap­port påverkade coronakris­en resultatet något negativt. Främst var det stagnering­en på bostadsmar­knaden och problem med ryska myndighete­r som bromsade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland