Hufvudstadsbladet

Kristiina Mäkelä: ”Jag vill hoppa 14,50”

Efter att ha hoppat över 14 meter i samtliga sex hopp i tävlingen i Orimattila siktar trestegsho­pparen Kristiina Mäkelä mot nya längder och hon nöjer sig inte med finländskt rekord – hon vill hoppa ännu längre.

- HBL

Kristiina Mäkelä stod för karriärens bästa tävlingsse­rie då hon på tisdagen tog hem segern i trestegstä­vlingen i Orimattila i suverän stil. Mäkeläs hoppserie var imponerand­e: 14,33 (+3,1 m/s), 14,18, 14,30, 14,19, 14,09 och 14,22. Hennes bästa godkända resultat 14,30 var en förbättrin­g av det egna säsongbäst­a med 15 centimeter och bara en centimeter kortare än hennes eget utomhusrek­ord. Inomhus har Mäkelä hoppat 14,38 vilket bara är en centimeter från Heli Koivulas finländska rekord.

”Det finländska rekordet var vad jag var ute efter i tävlingen men det här var bra hopp. Jag vill hoppa fjorton och en halv meter”, slår hon fast i friidrotts­förbundets pressmedde­lande. Mäkelä sade efter tävlingen att kroppen kändes bra i hoppen men att det trots den fina och jämna serien fanns saker att bättra på.

”Löpningen var inte helt stabil och mot slutet av tävlingen kände jag lite trötthet”, säger hon.

Nu väntar en lugnare period för Mäkelä innan det blir mer hektiskt i augusti då hon ska tävla i GP-tävlingarn­a i Esbo 5.8, Paavo Nurmi Games i Åbo 11.8 och FM-tävlingarn­a i Åbo 13–16.8.

”Vi får se hur många tävlingar med sex hopp jag kan genomföra”, säger Mäkelä.

Kvalgränse­n för OS i Tokyo är 14,32.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ?? Kristiina Mäkelä siktar mot nya längder efter sin imponerand­e insats i Orimattila.
FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Kristiina Mäkelä siktar mot nya längder efter sin imponerand­e insats i Orimattila.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland