Hufvudstadsbladet

Neziri glänste i Kortes frånvaro

Nooralotta Neziri fortsatte löpa på hög nivå då hon tog hem segern i häcktävlin­gen i Tammerfors på onsdagen.

- FILIP SAXéN

friidrott

I Annimari Kortes frånvaro hade Nooralotta Neziri och Reetta Hurske chansen att vara de starkast lysande häckstjärn­orna i Tammerfors.

Neziri och Hurske tog hem segern i sina respektive heat. Neziri löpte i mål på 12,99 medan Hurske nöjde sig med att jogga i mål på 13,21,

Neziri var vassast också i finalen och tog hem segern på tiden 12,92 – åtta hundradela­r långsammar­e än hennes säsongbäst­a.

– Det var väl ett helt ok lopp. Jag bestämde mig för att ta det säkert i starten eftersom vi hade så många tjuvstarte­r i heaten, sade Neziri i Yles sändning.

Hurske fick nöja sig med en tid på över 13 sekunder inför sin hemmapubli­k då hon slutade tvåa med tiden 13,03. Borgå Akilles-löparen Noora Juslin slutade femma med 14,27.

För Lotta Harala blev tävlingen i Tammerfors en mardröm. Hemmalöpar­en slog efter en bra start i den fjärde häcken i försökshea­ten och tappade rytmen i sin löpning. Hon tvingades bryta loppet och fick inte mäta sig med de övriga i finalloppe­t senare under kvällen.

Korte tillbaka nästa vecka

Nationsett­an Annimari Korte valde att inte ställa upp i tävlingen i Tammerfors. Korte har varit i kanonform den här säsongen och det verkar bara vara en tidsfråga innan hon slaktar sitt eget finländska rekord.

Korte har i sommar löpt häckrakan på 12,76 – bara fyra hundradela­r från sitt rekord från i fjol. Hon noterades dessutom för 12,80 i motvind i tävlingen i Lahtis för en vecka sedan.

Korte är tillbaka på tävlingsba­nan den 1 augusti i Kuortane. Efter det väntar Paavo Nurmi Games och FM-tävlingarn­a i Åbo, några internatio­nella tävlingar i Polen, Italien och Kroatien. Hon planerar att avsluta säsongen i Diamond Leaguetävl­ingen i Rom den 17 september.

Rekord för Blomqvist

Borgå Akilles-löparen Jonni Blomqvist har haft en stark säsongstar­t och tog hem segern på 400 meter häck i Oskari Mörös frånvaro. Blomqvist förbättrad­e sitt personliga rekord med en halv sekund då han kom i mål på 51,46 sekunder.

HIFK:s Viivi Lehikoinen lyckades inte lika bra på samma sträcka trots att också hon tog hem segern. Efter problem med rytmen i inledninge­n samlade hon sig och löpte i mål på 58,80. Lehikoinen­s rekord är 56,49.

Säsongdebu­t för Koilahti

21-åriga längdhopps­löftet Taika Koilahti gjorde säsongdebu­t i Tammerfors efter att ha återhämtat sig från den lårskada som satte stopp för inomhussäs­ongen i vintras. Koilahti slog igenom med dunder och brak i fjol då hon hoppade 669.

I onsdagens tävling hade Koilahti en stigande trend som till slut räckte till en andraplats. Koilahtis bästa hopp mätte 6,03. Sani Sanaslahti tog hem segern med 6,15.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN ?? Nooralotta Neziri (t.v.) var snabbare än Reetta Hurske i häckloppet i Tammerfors.
FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN Nooralotta Neziri (t.v.) var snabbare än Reetta Hurske i häckloppet i Tammerfors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland