Hufvudstadsbladet

Marimekkos popularite­t håller i sig – Hillary Clinton klädd i klassiker

Klädföreta­get Marimekkos popularite­t ökar internatio­nellt och kan nu få oväntad draghjälp av Hillary Clinton.

- sofia.grünwald@ksfmedia.fi SOFIA GRüNWALD

Det finländska varumärket Marimekko är fortsättni­ngsvis populärt och intresset för varumärket verkar växa globalt.

Enligt företagets kommunikat­ionschef Anna Tuominen skiljer sig Marimekko från konkurrent­er främst genom sina originella färger och sitt budskap.

– Vår verksamhet satsar på att stärka människor och sprida glädje i vardagen, vilket är viktigare än någonsin. Det syns i ett växande internatio­nellt intresse för vårt varumärke, säger Tuominen.

Hon tror att Marimekko klarat sig bra och fortfarand­e är populärt eftersom allt fler konsumente­r nu för tiden intressera­r sig för hållbara varumärken.

Nyligen publicerad­e Hillary Clinton,demokrater­nas kandidat i det amerikansk­a presidentv­alet 2016, en bild på Twitter och Instagram

där hon har på sig en Marimekkok­länning. På bilden finns också skådespela­ren, dramatiker­n och kompositör­en Lin-Manuel Mirandan.

Klänningen Clinton har på sig är den klassiska Kihlatasku med Nadja-print

designad av Vuokko Eskolin-Nurmesniem­i. Klänningen är av slavisk stil.

– Klänningen har funnits i vårt utbud sedan 1960-talet. Vi tror att orsaken till att många av våra klädesplag­g blivit populära klassiker är deras tidlösa och hållbara design, säger Tuominen.

Clinton har också tidigare visat intresse för Marimekkos produkter och besökte Marimekkos fabrik i Hertonäs år 2012 i samband med ett Finlandsbe­sök.

– Marimekko har funnits på den amerikansk­a marknaden sedan slutet av 50-talet och där finns en publik med intresse för vårt varumärke, säger Tuominen.

Huruvida bilderna på Clinton i Marimekkok­länningen kommer att påverka Marimekkos försäljnin­g i USA och på andra håll i världen är något som återstår att se, menar hon.

Marimekko är ett populärt klädmärke också bland politiker i Finland.

– Marimekko gör inga betalda samarbeten med politiker. Är de klädda i Marimekko har de valt det själv, säger Tuominen.

 ?? foto: vesa moilanen/lehtikuva, skärmdump: twitter ?? ■ Varumärket Marimekkos popularite­t växer internatio­nellt. Hillary Clinton publicerad­e nyligen en bild (t.h) på Instagram och Twitter där hon hade på sig en Marimekko-klassiker.Med på bilden finns också skådespela­ren, dramatiker­n och kompositör­en Lin-Manuel Mirandan.
foto: vesa moilanen/lehtikuva, skärmdump: twitter ■ Varumärket Marimekkos popularite­t växer internatio­nellt. Hillary Clinton publicerad­e nyligen en bild (t.h) på Instagram och Twitter där hon hade på sig en Marimekko-klassiker.Med på bilden finns också skådespela­ren, dramatiker­n och kompositör­en Lin-Manuel Mirandan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland