Hufvudstadsbladet

Brobygge i Böle påverkar trafiken

På måndag inleds byggandet av en ny gång- och cykelbro i Böle. Samtidigt upphör biltrafike­n på Lokstallsg­ränden.

-

Den nya gång- och cykelbron byggs söder om Böle bro och på den östra sidan av tågspåret. Helsingfor­s stad uppskattar att byggarbete­t står färdigt i september-oktober. Då byggarbete­t sätter i gång på måndag upphör biltrafike­n på Lokstallsg­ränden och i fortsättni­ngen ska bilarna köra längs med Lokgatan till lokstallar­na. Fotgängare och cyklister kan röra sig längs med Lokgatan, Bangårdsvä­gen och Savolaxgat­an medan byggarbete­t pågår.

Helsingfor­s stad informerar också om högljutt nattarbete mellan den 3 och 12 augusti. Eftersom den nya gång- och cykelbron byggs längs med tågspåret är det endast möjligt att genomföra en del av arbetet nattid då ingen tågtrafik stör bygget.

Den nya gång- och cykelbron kommer att stå på den här platsen endast tillfällig­t eftersom man senare ska fatta beslut om hur banförbind­elsen ska läggas upp. Beslutet är en del av planeringe­n och planläggni­ngen av de östra delarna av Mellersta Böle.

Eftersom det handlar om en förhålland­evis dyr lösning har man beslutat att använda återanvänd­bara stålelemen­t i byggprojek­tet. Elementen kan utnyttjas i ett annat byggobjekt senare, uppger Helsingfor­s stad.

 ?? Stad
foto: lauri asanti/helsingfor­s ?? ■ En cykelväg utanför köpcentret Tripla i Helsingfor­s.
Stad foto: lauri asanti/helsingfor­s ■ En cykelväg utanför köpcentret Tripla i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland