Hufvudstadsbladet

Färre bussar och tåg, nya rutter på Drumsö

-

Coronakris­en har drabbat kollektivt­rafiken hårt, vilket innebär att Helsingfor­sregionens trafik (HRT) varit tvungen att lägga ner en del linjer och minska på antalet avgångar.

HRT meddelar om förändring­ar i huvudstads­regionens kollektivt­rafik i samband med återgången till vintertidt­abellerna.

Förändring­arna, som träder i kraft den 10 augusti, drabbar framför allt buss- och tågtrafike­n. Eftersom antalet resenärer ännu inte ligger på samma nivåer som innan pandemin minskar man bland annat antalet buss- och tågturer under rusningsti­den. Enligt HRT handlar det främst om sådana rutter och avgångar som sedan tidigare endast haft få resenärer.

På grund av den ansträngda ekonomin kan HRT inte heller genomföra en del av de förbättrin­gar som man slagit fast tidigare. Trots detta kommer exempelvis metron att köra med den kortare 2,5-minuters intervalle­n under morgon- och kvällsrusn­ingen. Också spårvagnar­na kommer att återgå till normala vintertidt­abeller.

En av de främsta förändring­arna är att rutterna och numren för bussarna i Drumsö ska förnyas helt och hållet. Dessutom återintrod­ucerar man bussförbin­delsen mellan Drumsö och Kampen.

Inom tågtrafike­n kommer sparåtgärd­erna att synas i form av glesare trafik under kvällarna.

Alla förändring­ar finns redan nu i Reseplaner­aren då man söker med datumet 10.8 eller senare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland