Hufvudstadsbladet

Två skadade i våldsdåd i Hyvinge

I måndags larmades polisen om en blodig, naken man som låg på marken i stadsdelen Paavola i Hyvinge.

- FREDRIK HäGGMAN

Polisen i Östra Nyland har under veckan utrett ett fall med två misstänkt misshandla­de personer, en man och en kvinna, som påträffade­s illa tilltygade i närheten av ett höghus i stadsdelen Paavola i Hyvinge.

Mannen hittades blodig och naken på marken då polisen kom till platsen. Kvinnan låg bredvid och pratade med ansträngd röst, skriver polisen i ett pressmedde­lande.

Kriminalko­mmissarie Rauno Jämsä, som leder undersökni­ngen, säger i pressmedde­landet att mannen hade skadats med ett eggvapen. Kvinnan å sin sida hade märken på halsen som tydde på att någon har tagit stryptag på henne.

Det framkom senare att dådet som offren utsatts för hade ägt rum i en närliggand­e höghusläge­nhet.

Polisen hittade ingen potentiell förövare i närområdet, men genom undersökni­ng kunde man på tisdagen gripa de misstänkta gärningsmä­nnen. De häktades på torsdagen den 23 juli och misstänks för försök till dråp.

HBL har inte lyckats nå Rauno Jämsä, men enligt nyhetsbyrå­n STT rör det sig om fyra misstänkta gärningsmä­n: två kvinnor och två män. Såväl de misstänkta som offren uppges vara födda på 80-talet.

Alla sex var bekanta sedan tidigare, och enligt Jämsä är våldsdådet ett resultat av interna uppgörelse­r.

Offren klarade sig med livhanken i behåll och är nu på bättringsv­ägen, skriver polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland