Hufvudstadsbladet

Finlands högsta bungytorn i Brunnspark­en kollapsade

Ett bungyhoppt­orn i Brunnspark­en som nyligen monterats gick av och föll i havet under fredagsmor­gonen. Tornet var 150 meter högt.

- ELIAS FORSMAN elias.forsman@ksfmedia.fi

Tidigt på fredag morgon gick bungyhoppt­ornet av vid stommen och föll i havet. Anordninge­n ska ha brutits av på grund av den hårda vinden. Hopptornet hade rests veckan innan på fredagen. Bungytorne­t hann vara verksamt i ungefär en vecka och skulle stå kvar ända till början av augusti.

Markku Eklund på företaget Sky Breakers ansvarar för hopptornet i Brunnspark­en. Han hade själv kommit till olycksplat­sen för att granska skadorna och svara på frågor på fredagen. Man har vanligtvis monterat ner hopptornet varje kväll med att sänka bommen, men det gjordes inte på torsdagen. Orsaken till det är ännu oklart.

Eklund säger att han tror att ovädret på fredagsmor­gonen är orsaken till att hopptornet fallit omkull. Han väntar nu på att den avbrutna delen ska lyftas ur vattnet, men vet inte direkt hur det ska gå till. Enligt honom var det inget fel på själva anordninge­n eller på hur den blivit monterad.

– Det kan bero på en blixt eller på åskvädret, men det vet jag inte säkert. Hopptornet står på säker mark och har inte heller vanskötts, säger Eklund.

Inga person- eller fastighets­skador skedde till följd av hopptornet­s fall.

 ?? FOTO: SIMONE ÅBACKA ?? Hopptornet­s avbrutna bom låg i vattnet. Den märkvärdig­a synen lockade många intressera­de helsingfor­sare till olycksplat­sen.
FOTO: SIMONE ÅBACKA Hopptornet­s avbrutna bom låg i vattnet. Den märkvärdig­a synen lockade många intressera­de helsingfor­sare till olycksplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland