Hufvudstadsbladet

Bekväm seger för HJK

Ilves kunde inte rå för ett starkt hemmalag i Helsingfor­s. Med mål av Tim Väyrynen och Ferhan Hasani kliver HJK till etta i tabellen.

- VILLE BENGS

Efter en 2–0 seger över Ilves på hemmaplan toppar HJK nu serietabel­len med 12 poäng ur fem matcher. Spelet börjar hitta den form tränare Toni Koskela önskar.

– Vi har varit relativt redo ända sedan början av säsongen och det ser bra ut just nu. Alltid finns det grejer vi strävar att förbättra men jag är nöjd. Det var en stabil insats av oss i dag, kommentera­r Koskela efter matchen.

Mot Ilves var HJK det dominanta laget i första halvleken och byggde anfall med tålamod. Matchens första mål kom redan i den 24:e minuten då anfallaren Tim Väyrynen brottade sig lös framför Ilves-målet och nickade in en retur framför gästernas målvakt Matias Riikonen som gjorde sin ligadebut i 18 års ålder.

– Det var ett häftigt mål och det är alltid kul att få publiken att jubla. Vi hade bra lägen i dag så det är viktigt att lyckas, kommentera­r Väyrynen som gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Riikonen spelade riktigt bra i sin debut och om han fortsätter som i dag har han en lysande framtid framför sig, berömmer Väyrynen den unga målvakten.

I andra halvlek blev det ett större fokus på defensiven för HJK. Mittbacksl­injen bestående av Miro Tenho, Daniel O’Shaughness­y och Ivan Ostojic såg till att luftrummet hölls tomt i den egna ändan, men genom kontringar och tidvis passivt spel av HJK-försvaret fick Ilves sina chanser. Dåliga avslut och ett säkert spel av Antonio Reguero mellan stolparna räddade dock HJK i de avgörande situatione­rna.

Hemmalaget­s arbete i försvarsvä­g belönades tre minuter innan slutsignal då Ferhan Hasani, i sin andra ligamatch, nickade in 2–0 och spikade segern för Klubi.

HJK har nu vunnit två matcher i följd och spelar sina två följande matcher på hemmaplan.

?? LEHTIKUVA
Tim Väyrynen satte HJK:s första mål mot Ilves.
LEHTIKUVA FOTO: EMMI KORHONEN / ■ Tim Väyrynen satte HJK:s första mål mot Ilves.