Hufvudstadsbladet

HIFK inleder på bortaplan

Herrligan i ishockey kör i gång tre veckor senare än vanligt men matchantal­et är enligt det publicerad­e matchprogr­ammet samma som tidigare år. Två tredjedela­r av grundserie­matcher spelas på fredag och lördag.

-

Ishockeyli­gan publicerad­e på fredagen matchprogr­ammet för säsongen 2020–21. Trots att coronaviru­set skjuter upp starten med tre veckor prutar ligan inte på matchantal­et utan man siktar på att genomföra en grundserie med 60 omgångar för de 15 ligalagen.

Grundserie­n är slutspelad 30 mars och om finalserie­n avgörs i sju matcher spelas den sista finalen den 14 maj. Ligan har två pauser under säsongen. Den första pausen är 1–9 november då landslaget ska spela en träningstu­rnering i Helsingfor­s och den andra inför och under julen.

Som vanligt är fredag och lördag de vanligaste matchdagar­na. Hela 63 procent av matcherna (284 av 450) spelas på antingen fredag eller lördag medan onsdag är den tredje vanligaste matchdagen.

HIFK inleder säsongen på bortaplan för sjätte säsongen i följd då laget möter JYP i Jyväskylä fredagen den 2 oktober. Följande dag blir det hemmapremi­är mot Ilves.

HIFK spelar sex bortamatch­er i följd i december då herrarnas VM i innebandy avgörs i Ishallen.

Förra säsongen avbröts innan grundserie­n var slutspelad på grund av coronaviru­set. Hur stora publikmäng­der som kommer att tillåtas under matcherna kommande säsongen är för tillfället osäkert. Men genom att senarelägg­a ligastarte­n hoppas ligan kunna spela sina matcher utan restriktio­ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland