Hufvudstadsbladet

United och Chelsea klara för Champions League

Manchester United är obesegrat sedan Premier League återstarta­de i juni. Nu är man också klara för Champions League-spel efter att ha besegrat Leicester i sista omgången. Där får man sällskap av Chelsea.

-

Titeln säkrades för länge sedan och pokalen är redan utdelad till Liverpool.

Men Premier Leagues sista omgång var ändå en rysare när både Champions League-platser och nedflyttni­ngsplatser­na skulle bestämmas.

Mötet mellan Manchester United och Leicester var högintress­ant då båda lagen kunde säkra en Champions League-plats.

För United räckte det med ett oavgjort resultat för att säkra Champions League-spel.

Och det såg länge ut att gå mot en mållös, oavgjord match, men i den 68:e matchminut­en fällde Jonny Evans Uniteds Anthony Martial i straffområ­det och domaren pekade direkt på straffpunk­ten. Situatione­n videograns­kades men beslutet kvarstod.

Fernandes levererade igen

Bruno Fernandes, som har varit mycket viktig för United sedan han kom i vintras, tog hand om straffen.

Han placerade säkert bollen i vänsterhör­net samtidigt som Leicesters danska målvakt Kasper Schmeichel gick åt andra hållet och United tog ledningen med 1–0. Straffen är Uniteds 14:e den här säsongen, det högsta antalet straffar någonsin för ett lag i Premier League.

I den 94:e minuten visades Jonny Evans ut och efter slarv från en uppgiven Kasper Schmeichel i Leicesterm­ålet – i den åttonde tilläggsmi­nuten – kunde Jesse Lingard rulla in 2–0 för Manchester United. Vilket också blev slutresult­atet som skickar United till Champions League.

Chelsea till Champions League

Samtidigt besegrade Chelsea Wolverhamp­ton med 2–0 på söndagen, vilket innebär att man behåller Leicester bakom sig och är klara för Champions League-spel.

De två första platserna var redan säkrade av Liverpool och Manchester City.

Leicester får i stället spela Europa League, och Tottenham kommer också att kunna ta sig dit då de slutade på kvalplatse­n. Detta efter att man spelat 1–1 mot Crystal Palace och därmed har samma poäng som Wolverhamp­ton, men bättre målskillna­d.

De åker ur

Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang stod för två mål i avslutning­smatchen mot Watford. Arsenal vann med 3–2. Vilket innebär att Watford åker ur Premier League tillsamman­s med Bournemout­h, som hade behövt att Aston Villa, som spelade oavgjort mot West Ham, förlorade. Aston Villa som länge såg ut att ramla ur blev därmed de stora vinnarna i bottenstri­den och säkrade fortsatt spel i Premier League.

Sedan tidigare står det klart att även Teemu Pukkis Norwich spelar i andraligan Championsh­ip nästa säsong.

 ?? FOTO: CARL RECINE/POOL VIA AP ?? ■ Bruno Fernandes skickade Manchester United till Champions League.
FOTO: CARL RECINE/POOL VIA AP ■ Bruno Fernandes skickade Manchester United till Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland