Hufvudstadsbladet

HIFK förstärker både defensiv och offensiv

Stadin Gimmat satsar stort inför deras andra säsong i ligan. Nu ska två nya spelare ansluta sig till Helsingfor­slaget.

- LOTTA LINDHOLM sport@hbl.fi

Anni Hietaharju, 22, och fransyskan Clara Rozier, 22, kommer att spela i Helsingfor­s IFK under kommande säsong. Backen Hietaharju represente­rade Ilves de tre senaste säsongerna, medan landslagsm­eriterade Rozier

tidigare spelat i Frankrike.

Hietaharju är en pålitlig pjäs i både defensivt och offensivt och hon bidrar med en god dos rutin. Hietaharju har även spelat i det finska landslaget.

– Jag tror att Anni ännu har sina bästa år framför sig. Hon har redan en hel del erfarenhet av ligan och hon är en målmedvete­n idrottare, säger HIFK-tränaren Saara Niemi i klubbens pressmedde­lande.

Anfallaren Rozier kommer att bidra till lagets offensiva spel. I och med att hon ansluter sig till laget, kommer Stadin Gimmat att ha tre franska landslagst­järnor i sin laguppstäl­lning. Förutom Rozier spelar även Athena Locatelli och Emmanuelle Passard i laget.

– Clara är redo för att ta nästa steg i hennes karriär då hon kommer till Finland och till damligan. Vi har bra erfarenhet­er av franska spelare både som idrottare och som personer, så det var ett lätt beslut att förstärka laget med ännu en fransk spelare, säger tränaren Niemi.

Rozier vill få en större roll i det franska landslaget och HIFK vill hjälpa henne att nå målet.

Damligan inleds den 5 september. HIFK spelar sin första match hemma mot regerande mästarna KiekkoEspo­o.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? HIFK satsar stort inför kommande säsong.
FOTO: CATA PORTIN HIFK satsar stort inför kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland