Hufvudstadsbladet

Aktia meddelar om övertrasse­ringar

- OSCAR TAIMITARHA Regiondire­ktör i Nyland Aktia Bank

banKtjänst­eR Helge Hindström frågade i en insändare om det är Aktias praxis att hota förstöra sina kunders kreditvärd­ighet (HBL 27.7).

Jag vill börja med att beklaga det inträffade. Det är viktigt för oss att betjäna våra kunder så bra och smidigt som möjligt. Precis som skribenten nämner kan vi på grund av banksekret­ess ändå inte lämna ut uppgifter om enstaka kunder utan vi kontaktar alltid kunderna personlige­n för att reda ut deras ärenden.

Aktia informerar skriftligt varje kund i samband med prisföränd­ringar, antingen per meddelande i Aktias nätbank eller per brev ifall kunden inte använder nätbanken. Vid övertrasse­ringar av konton skickas ett första automatisk­t meddelande per brev 14 dagar efter att kontot övertrasse­rats varefter påminnelse­r skickas 28 respektive 48 dagar efter övertrasse­ringen.

Aktia har under den senaste tiden haft längre väntetider i sin telefonser­vice än vanligt. De exceptione­lla köerna beror på det ökade antalet kundkontak­ter och vissa tekniska ändringar i våra system. För att minska på belastning­en är vår kundservic­e nu öppen även på lördagar kl. 10-17 och söndagar kl. 1015. Trots det kan väntetider­na ännu variera under dagen, vilket vi tar på yttersta allvar, eftersom vi inte vill orsaka olägenhet för våra kunder. Vi beklagar problemet och fokuserar våra resurser på att återställa situatione­n så snabbt som möjligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland