Hufvudstadsbladet

Svenska regeringen kämpar för att rädda Finnkampen

- HBL-TT

Den svenska regeringen går Svenska friidrotts­förbundet till mötes och jobbar för att Finnkampen, eller Sverigekam­pen som det heter i Finland, ska kunna genomföras trots reseförbud­et till Finland.

– Den finska regeringen har sagt att man är beredd att titta på vad man kan göra för att det ska vara möjligt, säger sveriges kultur- och idrottsmin­ister Amanda Lind (MP).

I förra veckan skrev Svenska friidrotts­förbundet ett brev till Sveriges regering med uppmaninge­n att påverka finländska politiker så att svenska friidrotta­re kan tävla i Finnkampen i Tammerfors – trots det gällande reseförbud­et för svenskar till grannlande­t.

Nu har man fått gehör. I en intervju med Sveriges Radio bekräftar Amanda Lind att hon har vänt sig till sina kollegor i Finland för att få till en lösning.

– Jag har själv varit i kontakt med min finländska kollega och hennes statssekre­terare och fört en dialog om Finnkampen. För mig och även för Finland är det såklart en viktig tävling med lång historik och en folkfest mellan våra länder, säger idrottsmin­istern.

Finnkampen är tänkt att äga rum den 5–6 september.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ??
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland