Hufvudstadsbladet

Teemu Pukki väcker intresse i Besiktas

Teemu Pukkis Norwich åkte ur Premier League och rykteskaru­sellen kring den 30-årige finska fotbollsan­fallaren är i full gång.

- JONAS VON WENDT

Pukki har två år kvar på kontraktet med Norwich och den engelska klubben är mer eller mindre skuldfri vilket gör att klubben knappast är tvungen att göra sig av med spelare bara för att man åkte ur Premier League.

Pukki inledde den nyss avslutade säsongen i stor stil med elva mål på 23 matcher. Men efter nyår tog målprodukt­ionen slut, Norwich tappade allt vad form heter och laget slutade hopplöst sist i Premier League.

Med en vassare vår hade Pukki garanterat varit högvilt på marknaden. Nu är intresset antingen svalare även om rykten gör gällande att turkiska storklubbe­n Besiktas är ute efter 30-åringen.

Besiktas slutade på tredje plats i ligan bakom Basaksehir och Trabzonspo­r.

I Turkiet har spelare i allmänhet och utländska spelare i synnerhet blickarna på sig dygnet runt. Det gäller att prestera hela tiden, annars har du snabbt media och fans över dig. Pukki har sagt sig trivas utmärkt i Norwich och det är väl tveksamt om han och familjen är intressera­de av en flytt till den pulserande men kaotiska storstaden vid Bosporen.

Tålamod brukar vara en bristvara i de turkiska klubbarna och trots att Pukki sett mycket under sin karriär kunde kulturchoc­ken i Istanbul bli tämligen stor.

Pukki ses som en ersättare för 35-åriga måltjuven Burak Yilmaz som brutit kontraktet med Besiktas och är på väg till Ligue 1 och Lille.

Yilmaz gjorde 13 mål på 25 matcher denna säsong.

Pukkis tränare i Norwich, Daniel Farke, hoppas att Pukki stannar i klubben.

– Vi behöver hans målfarligh­et då vi ska försöka ta steget tillbaka upp. Att han hade en lite svårare period på våren har inte på något sätt inverkat på mitt förtroende för honom. Alla målskyttar kommer in i tyngre stim ibland, säger Farke.

 ?? FOTO: LINDSEY PARNABY/LEHTIKUVA-AFP ?? Ska Teemu Pukki fortsätta i nedflyttad­e Norwich eller byta klubb
■ i sommar?
FOTO: LINDSEY PARNABY/LEHTIKUVA-AFP Ska Teemu Pukki fortsätta i nedflyttad­e Norwich eller byta klubb ■ i sommar?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland