Hufvudstadsbladet

Handelskam­mare vill tillåta resande mellan Finland och Sverige

Kjell Skoglund, vd för Finsksvens­ka handelskam­maren, efterlyser i en insändare i flera finlandssv­enska dagstidnin­gar att Finland öppnar upp för resande mellan Finland och Sverige.

- SPT

Nu behövs beslut som stärker sysselsätt­ningen och exporten och skapar en dynamik i samhället som gynnar investerin­gar.

Det skriver Kjell Skoglund, verkställa­nde direktör för Finsk-svenska handelskam­maren, i en insändare publicerad i bland annat Åbo Underrätte­lser på lördagen.

Enligt Skoglund har många av Finlands viktigaste exportländ­er stora problem med att få pandemin under kontroll, vilket har stor inverkan på ekonomin. För Finland betyder det att exporten till de övriga nordiska länderna blir viktigare än någonsin tidigare.

Jämfört med våra nordiska grannar gick Finland, enligt Skoglund, ekonomiskt betydligt sämre rustad in i coronakris­en. Under hösten gäller det att hantera en eventuell ny våg av pandemin och samtidigt få fart på ekonomin. Det ena får inte utesluta det andra, skriver Skoglund.

Skoglund anser att Finland borde överväga att så snabbt som möjligt följa Danmarks exempel och öppna upp gränsen för resande mellan Finland och Sverige.

Från och med den 1 augusti öppnade Danmark upp gränsen mot hela Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland