Hufvudstadsbladet

Kusligt tyst i Silverston­e

Precis som fallet var för de tre första loppen gapar läktarna tomma i Silverston­e. Banan kalllas för The Home of British Motor Racing och i vanliga fall är det fullsatt och utsålt månader i förväg. Helgen innan Englands GP kommer de första entusiaste­rna t

- FREDRIK AF PETERSENS

I år är det helt tyst.

Superstjär­nan Lewis Hamilton har tillsamman­s med Northampto­nshire Police i mycket klara och bestämda ordalag sagt att alla skall hålla sig borta från området. Det gäller inte bara den här helgen utan också nästa då det andra loppet körs på det gamla flygfältet.

– Det är inte mitt arbete att införa regler, säger Lewis.

– På tv ser jag hur människor är ute och försöker leva ett normalt liv i den här svåra tiden men viruset fortsätter att spridas. Jag försöker alltid uppmuntra människor att hålla avstånd och stanna hemma. Vi håller alltid avstånd när vi gör vårt arbete.

– Jag kan förstå att fansen vill komma och på avstånd se en skymt av en bil och höra ljudet. Men om det innebär att man står i en klunga är det inte bra och jag avråder från det.

Enligt polischefe­n för Northampto­nshire polisen, överintend­ent, Dennis Murray, kommer man att spärra av områden runt banan. Zonerna kommer också att bevakas av polis som kommer att avhysa alla som på något sätt försöker komma innanför spärrzoner­na.

– Åk inte hit utan stanna hemma och se loppet på tv, är hans uppmaning.

– Det kommer inte att bli tillåtet att parkera på vägarna runt banan och de bilar som står där kommer att bärgas.

 ?? FOTO: ANDREW BOYERS/LEHTIKUVA-AFP ?? GP-tävlingarn­a i Silverston­e körs inför tomma läktare.
■
FOTO: ANDREW BOYERS/LEHTIKUVA-AFP GP-tävlingarn­a i Silverston­e körs inför tomma läktare. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland