Hufvudstadsbladet

Rådet: Stoppa Madrid Open

Den 12 september är det tänkt att Madrid Open ska inledas. Men nu säger lokala myndighete­r att tennisturn­eringen bör ställas in.

- HBL-TT

En stor ökning av antalet smittade av coronaviru­set gör att spanska myndighete­r uppmanar arrangörer­na för Madrid Open att ställa in turneringe­n.

Turneringe­n, som ska hållas den 12–20 september, innefattar både damernas WTA-tour och herrarnas ATP-tour och är en viktig förberedel­se inför Franska mästerskap­en som inleds den 27 september.

”Arrangören för Madrid Open har varit i tät kontakt med de kunniga hälsomyndi­gheterna i Madrid och med det nationella idrottsför­bundet. I det senaste mötet, den 29 juli, uttryckte arrangörer­na oro kring att kunna arrangera tävlingen fri från hälsokompl­ikationer som kan påverka spelare, supportrar och personal”, skriver arrangörer­na i ett pressmedde­lande.

”Utifrån den här situatione­n tog arrangörer­na hjälp av lokala hälsomyndi­gheter och blev uppmanade att inte hålla turneringe­n”.

Arrangörer­na skriver vidare att man kommer ta ett beslut i god tid.

”Utifrån den här inrådan kommer vi att analysera och bedöma olika möjliga alternativ, med ständigt fokus på säkerheten för alla inblandade”.

I Spanien har över 288 000 personer bekräftats smittade av coronaviru­set och över 28 000 har avlidit, enligt Johns Hopkins-universite­tet.

 ?? FOTO: PEDRO PARDO/LEHTIKUVA-AFP ?? Rafael Nadal är ett av flera stora namn som är klara för Madrid Open.
■
FOTO: PEDRO PARDO/LEHTIKUVA-AFP Rafael Nadal är ett av flera stora namn som är klara för Madrid Open. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland