Hufvudstadsbladet

Ferrari söker efter farten med ljus och lykta

– Jag vet inte hur länge det kommer att dröja innan vi kan vända den negativa trenden, säger Ferraris ifrågasatt­e stallchef Mattia Binotto.

- FREDRIK AF PETERSENS

Nu har man reagerat på den urusla starten på säsongen och stallet har omorganise­rat den tekniska avdelninge­n. Man kallar den för Performenc­e Developmen­t Department och Enrico Cardile blir chef för utveckling­en av bilen.

Man vill att helt enkelt öka tempot när det gäller att förbättra årets modell, som helt enkelt är urusel.

Ferrari är ljusår från exempelvis dominanten Mercedes då det gäller prestanda och pålitlighe­t.

Rory Byrne har tagits in för att bistå med råd och infallsvin­klar.

Sydafrikan­en var konstruktö­ren bakom alla de bilar som Michael Schumacher vann sina sju VM-titlar med.

Byrnes bilar har vunnit inte mindre än 91 F1-lopp, sju konstruktö­rstitlar. Han är den tredje mest framgångsr­ika designern i F1 efter Adrian Newey, Red Bull, och Lotuschefe­n Colin Chapman, som gick bort 1982.

– Den nya organisati­onen skapar en mer fokuserad och enklare kommunikat­ionsväg. Men först måste vi förstå vad som gjorde att vi hamnat i den här situatione­n. Innan dess kan vi inte komma ifatt de andra.

– Vi är för långsamma både på rakorna och i kurvorna. Allt måste förbättras.

Trots den nya organisati­onen har man ingen utsedd teknisk direktör utan makten finns kvar hos Binotto. Han finns kvar som stallchef, sportchef är Laurent Mekies, chef för drivkällan är Enrico Gualtieri och Simon Resta basar för chassiavde­lningen.

När kan vi se en ändring? – Det kommer att dröja för det handlar om problem som man inte kan lösa på ett par veckor. Tålamod krävs. Hur länge det dröjer? Tyvärr har jag inget svar, säger Binotto.

 ?? FOTO: JOE KLAMAR/LEHTIKUVA-AFP ?? De mörka molnen hopar sig över Ferrari.
■
FOTO: JOE KLAMAR/LEHTIKUVA-AFP De mörka molnen hopar sig över Ferrari. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland