Hufvudstadsbladet

SDP välkomnar Saml:s regeringsk­ritik

Socialdemo­kraternas partisekre­terare Antton Rönnholm försvarar den nuvarande regeringen efter kritik från Samlingspa­rtiets ordförande Petteri Orpo.

- SPT

Politik handlar om värderinga­r och val, och det är bra om de nu blir synliga. Så kvitterar socialdemo­kraternas partisekre­terare Antton Rönnholm kritiken från Samlingspa­rtiets ordförande Petteri Orpo.

Orpo säger i Iltalehti att han är ”av diametralt annan åsikt än den nuvarande vänsterreg­eringen” och att Samlingspa­rtiet kommer att sätta in en högre opposition­sväxel i höst.

Rönnholm konstatera­r att det är bra om värderings­skillnader­na mellan partierna blir synliga, och att merparten av befolkning­en stöder regeringen.

Rönnholm nämner den subjektiva rätten till dagvård, mindre dagvårdsgr­upper och bindande vårddimens­ionering som exempel på korrigerin­gar som regeringen gjort sedan den förra regeringen där Samlingspa­rtiet medverkade.

– Jag medger med glädje att SDP:s och den nuvarande regeringen­s linje skiljer sig från Samlingspa­rtiets och opposition­ens linje, skriver Rönnholm i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland