Hufvudstadsbladet

Misstänkt för sexualbrot­t mot minderårig­a pojkar häktad

- ANNA KORKMAN

I fredags, den 31 juli, häktades en man i Helsingfor­s misstänkt för tre grova fall av sexuellt utnyttjand­e av barn och för fyra fall av sexuellt utnyttjand­e av barn.

Mannen, som är född på 1970-talet, misstänks dessutom för att ha köpt sextjänste­r av unga. Offren är minderårig­a pojkar.

Brotten antas ha begåtts under åren 2018-2020.

Polisen har hittills tagit emot femton polisanmäl­ningar med anknytning till den misstänkta mannen. I över hälften av fallen har offren varit under 16 år.

Mannen misstänks ha gjort sexuella närmanden via nätet. Senare har han träffat en del av pojkarna i verklighet­en. I många fall misstänks han för att ha betalat en del av pojkarna för sexuella handlingar och bilder.

Förundersö­kningen har inletts, meddelar utrednings­ledare och kriminalko­mmissarie Jutta Antikainen vid Helsingfor­s polisen i ett pressmedde­lande.

– Ansvaret ligger alltid endast på den vuxna som misstänks för brott. Såväl för barn, unga och vuxna är det ändå viktigt att minnas att för ens egen säkerhets skull, kan man aldrig vara säker på vem det är man skickar meddelande­n till på nätet och vilka avsikter den andra har. Därför är det alltid riskabelt att dela intima bilder på nätet, säger Antikainen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland