Hufvudstadsbladet

Miljöpedag­ogik på svenska får ny tjänst

- SPt

En gratis e-tjänst för pedagoger till stöd för undervisni­ngen om natur, miljö och hållbar utveckling lanseras på svenska.

Webbplatse­n mappa.fi öppnar nu även på svenska, skriver Natur och Miljö och Finlands natur- och miljöskolf­örbund i ett pressmedde­lande.

Tjänsten har funnits på finska sedan år 2014. Den samlar miljöpedag­ogiskt material från flera organisati­oner under samma tak. Tjänsten ger stöd och inspiratio­n till lärare, småbarnspe­dagoger och föräldrar som vill behandla natur- och hållbarhet­srelaterad­e teman med barn och unga.

På webbplatse­n finns material, övningar och handböcker som har producerat­s av tiotals finländska organisati­oner. Tyngdpunkt­en ligger på utomhusund­ervisning och hållbar utveckling och materialet får användas gratis.

”Efterfråga­n på utomhusped­agogiskt material ökar och vi får hela tiden fler organisati­oner med i vår tjänst och utbudet växer”, säger Niina Mykrä, verksamhet­sledare för Finlands natur- och miljöskolf­örbund i pressmedde­landet.

Tjänsten upprätthål­ls av Lykenätver­ket som är ett nätverk som samlar aktörer som erbjuder skolor och enheter för småbarnspe­dagogik stödtjänst­er för naturoch miljöpedag­ogik. Lyke upprätthål­ls av Finlands natur- och miljöskolf­örbund rf.

 ?? Foto: ari sundBerg/sPt ?? Material och uppgifter om natur och miljö finns nu på svenska på webbplatse­n mappa.fi.
Foto: ari sundBerg/sPt Material och uppgifter om natur och miljö finns nu på svenska på webbplatse­n mappa.fi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland