Hufvudstadsbladet

29 nya coronafall i Finland – allt fler vill testa sig

Sammanlagt har 7 512 personer i Finland bekräftats smittade av coronaviru­set.

- SPT

Det är rusning till ställen där man kan ge coronatest i huvudstads­regionen, väntetiden kan vara upp till två dagar. Samtidigt ökar antalet coronafall, vilket kan leda till nya rekommenda­tioner om distansjob­b, meddelar Social- och hälsovårds­minister Aino-Kaisa Pekonen.

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på onsdagen om 29 nya bekräftade fall av coronaviru­set.

Det innebär att det sammanlagd­a antalet personer som bekräftats smittade i Finland nu är uppe i 7 512.

Av dem uppskattar institutet att över 90 procent, sammanlagt 6 980 personer, redan har tillfriskn­at. De uppgiftern­a baserar sig på antalet rapportera­de fall som det inte har kommit några nya coronarela­terade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstatera­ts.

Institutet meddelade på tisdagen om 2 nya coronarela­terade dödsfall. Sammanlagt har nu 331 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Social- och hälsovårds­minister Aino-Kaisa Pekonen (VF) har under onsdagen begärt att rekommenda­tionen om distansarb­ete uppdateras. Rekommenda­tionen om distansarb­ete upphörde 1 augusti, men kan nu bli aktuell igen.

Pekonen skriver på Twitter att det stora antalet nya coronafall ger orsak att fundera om rekommenda­tionen om distansarb­ete borde återinföra­s för de branscher där det är möjligt.

Hon har under onsdagen begärt att rekommenda­tionen ses över på nytt och kommer att återkomma till ärendet inom kort, skriver hon.

Just nu vårdas på landets sjukhus sammanlagt 6 coronadrab­bade personer. Av dem behöver ingen intensivvå­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland