Hufvudstadsbladet

HJK tappade poäng på hemmaplan

- HBL

HJK lyckades inte ta tillbaka ledningen i fotbollsli­gan då laget fick nöja sig med 1–1 hemma mot FC Lahti. HJK dominerade stort i inledninge­n av matchen och kunde ta ledningen efter 12 minuters spel. Tim Väyrynen fälldes i straffområ­det. Rasmus Schüllers straff träffade stolpen men Eetu Vertainen var framme och tryckte in returen och matchens öppningsmå­l.

HJK förde också spelet långa stunder men lyckades inte knyta åt säcken. Med knappt tio minuter kvar att spela kunde i stället gästernas Dimitrij Imbongo kvittera. Det oavgjorda resultatet betyder att HJK ligger kvar på tredjeplat­s i tabellen.

HIFK har sedan tränarbyte­t klättrat till femma i tabellen. Efter onsdagens bortaseger över Haka ligger laget tre poäng efter den ledande duon Inter och KuPS och en poäng efter HJK och Honka. Esbolaget besegrade TPS i Åbo på torsdagen.

?? FOTO: MARKKU ULANDER/ LEHTIKUVA ?? HJK:s
■ Eetu Vertainen nätade i matchen mot FC Lahti.