Hufvudstadsbladet

Gamla är andra klassens bankkunder

- OLAV S MELIN Helsingfor­s

BANKTJäNST­ER Under de senaste veckorna har jag fått ytterligar­e ett bevis på att äldre människor hos Aktia är andra klassens kunder. Detta efter mina fruktlösa försök att med fullmakt och kopierade identitets­handlingar utkvittera en närstående persons aktiebrev.

Aktias telefonråd­givning har dröjt med att svara och när man äntligen gjort det, har svaret varit att ”en fullmakt skriven på rutigt papper med slarvig handstil duger inte”. Kravet är text skriven på dator eller skrivmaski­n.

Föga har det hjälpt att förklara att en gammal människa må ha en äldre handstil, men slarvig är den inte.

Att personen inte har tillgång till vare sig dator eller skrivmaski­n har klingat för döva öron.

Bemötandet på Aktias kontor har varit lika upplyftand­e. Expediten har efter rådfrågnin­g av högre tjänstemän utdömt mina försök. Aktiebreve­ts nummer saknades eftersom ägaren inte haft tillgång till breven som förvarats hos Aktia. Jag lyckades med disponente­ns hjälp få tag på numret, vilket inte heller dög. Det måste vederböran­de person själv skriva. Och om möjligt själv komma till banken.

Så här har jag bollats fram och tillbaka med en gammal människa akuta behov att få tillgång till sina egna aktiebrev. Något tillmötesg­ående har Aktia inte visat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland