Hufvudstadsbladet

Trump och James ordkrig om NBA:s knäprotest­er

Donald Trump stänger av tv:n när NBA-spelarna knäböjer under den amerikansk­a nationalså­ngen. Los Angels Lakers storstjärn­a LeBron James är inte ledsen över att tappa USA:s president som tittare. – Vi kunde inte ha brytt oss mindre, säger han.

- HBL-TT-AFP

Sedan den nordamerik­anska basketliga­n NBA återupptog­s för en vecka sedan har majoritete­n av lagens spelare knäböjt när den amerikansk­a nationalså­ngen spelas före matcherna. Anledninge­n är att uppmärksam­ma sociala orättvisor, förtryck och polisvåld mot svarta.

I en intervju med Fox News kritiserar USA:s president Donald Trump beteendet.

– Jag tycker att det är skamligt. Vi arbetar tillsamman­s med NBA och har jobbat väldigt hårt för att de ska kunna öppna upp (i coronapand­emin). Och nu ser jag dem knäböja under nationalså­ngen, det är inte acceptabel­t för mig, säger Trump och fortsätter:

– När jag ser människor knäböja, och visar respektlös­het mot vår flagga och nationalså­ng, stänger jag personlige­n av tv:n.

Los Angeles Lakers storstjärn­a Lebron James fick frågor om Trumps åsikter efter förlustmat­chen mot Oklahoma City Thunder (86–105) i NBA-bubblan på Disney World utanför Orlando, Florida.

– Jag tror inte att basketen är ledsna över att tappa honom som tittare, säger James och fortsätter:

– Matchen kommer att fortsätta utan att han tittar. Jag kan sitta här och prata för alla oss som älskar basket när jag säger: Vi kunde inte ha brytt oss mindre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland