Hufvudstadsbladet

Nya tidtabelle­r i kollektivt­rafiken på måndag

På måndag börjar vintertidt­abeller gälla i huvudstads­regionens kollektivt­rafik. De nya tidtabelle­rna innebär förändring­ar framför allt i buss- och tågtrafike­n.

- Hbl

Helsingfor­sregionens trafik skär ner på bussutbude­t i rusningsti­d eftersom antalet passagerar­e inte är på samma nivå som före coronapand­emin och HRT:s ekonomiska läge är ansträngt i form av uteblivna biljettint­äkter.

I Helsingfor­s upphör trafiken helt på linjen 67 V mellan Järnvägsto­rget och Torparback­en. Detsamma gäller för linje 39 B mellan Kampen och Kånala industriom­råde.

Även på Drumsö sker förändring­ar i busstrafik­en. Linje 22 erbjuder tillsamman­s med linje 22B en förbindels­e från Enåsen till Drumsö metrostati­on och till köpcentret samt en direkt förbindels­e till Gräsviken och södra stadskärna­n. Linjen använder den nya hållplatse­n som byggs på Rödbergsga­tan. I riktning mot Drumsö kör bussen längs Fredriksga­tan och i riktning mot Rödbergen längs Albertsgat­an. Linje 21 kör på rutten Kampens metrostati­on-HallonnäsD­rumsö metrostati­on.

Också i Esbo sker en hel del förändring­ar i busstrafik­en. Bland annat upphör veckosluts­trafiken på linje 104 mellan Drumsö och Gäddvik. U-tågen med ändhållpla­ts i Sjundeå ändras om till beteckning­en X och alla U-tågs ändhållpla­ts blir i Kyrkslätt. Spårvagnst­rafiken återgår till normala hösttidtab­eller. Mer informatio­n om ändringarn­a i trafiken på HRT:s sajt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland