Hufvudstadsbladet

Nya återbud – Svitolina och Bertens nobbar US Open

Världsfemm­an Jelina Svitolina och sjunderank­ade Kiki Bertens sällar sig till raden av toppspelar­e som inte vill ta risken att spela US Open-tennisen under den pågående pandemin.

- HBL-TT-REUTERS

Sedan tidigare har bland andra regerande herrmästar­en Rafael Nadal och damernas världsetta Ashleigh Barty nobbat årets US Open-turnering i Flushing Medaows i New York

”Jag förstår och respektera­r alla ansträngni­ngar som görs för att det ska bli en säker och trygg miljö, men jag känner mig fortfarand­e inte bekväm med att resa till USA och utsätta mitt team och mig själv för risk”, skriver ukrainskan Svitolina på Twitter.

Runt fem miljoner amerikaner har drabbats av coronaviru­set och 160 000 personer har dött.

”Situatione­n runt covid-19 oroar fortfarand­e och allas hälsa och kontroll över viruset är en prioritet”, skriver nederländs­kan Bertens på Instagram.

Ett annat skäl för spelare från Europa att avstå turneringe­n är risken att behöva sitta i karantän i två veckor efter besöket i New York. Det skulle innebära att spelarna får avstå grusturner­ingen i Rom och komma illa förberedda till Franska mästerskap­en som spelas i slutet av september.

US Open spelas 31 augusti–13 september, utan publik.

 ?? JEBREILI /AP PHOTO
FOTO: KAMRAN ?? Jelina Svitolina kommer inte till spel i US Open. Arkivbild.
JEBREILI /AP PHOTO FOTO: KAMRAN Jelina Svitolina kommer inte till spel i US Open. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland