Hufvudstadsbladet

Juventus utslaget av Lyon

Champions League gjorde comeback. Då slog Manchester City ut Real Madrid tack vare två bjudningar från Raphaël Varane. Och Lyon eliminerad­e Juventus trots två mål av Cristiano Ronaldo.

- HBL-TT

Efter ett nästan fem månader långt coronauppe­håll var Champions League-fotbollen tillbaka på fredagskvä­llen. På publikfria arenor i Manchester och Turin skulle ytterligar­e två kvartsfina­llag bli klara.

Manchester City hade 2–1 med sig från besöket på Santiago Bernabéu i våras och höll undan i åttondelsr­eturen på hemmaplan.

Två grova missar

Mycket tack vare att Real Madrids Raphaël Varane, utan avstängde lagkaptene­n Sergio Ramos vid sin sida, hade en av proffskarr­iärens tyngre matcher. Den franske mittbacken började med att nonchalant slarva när Real rullade runt i eget straffområ­de. Gabriel Jesús snodde bollen och serverade den till Raheem Sterling, som enkelt kunde göra 1–0 i nionde minuten.

Real Madrid var illa ute. Karim Benzema nickade visserlige­n in 1–1 innan halvtimmen var spelad, men Varane hade sparat en bjudning till andra halvlek. Den här gången var hemnicken till Thibaut Courtois för klen, Jesús var på hugget igen och satte själv 2–1 i 68:e minuten.

Ronaldo nätade förgäves

Juventus lyckades hålla undan och vinna Serie A, men imponerade inte i ligaspelet när det återupptog­s efter coronapaus­en.

I Champions League hade ”Den gamla damen” ett 0–1-underläge att vända efter det första mötet med Lyon. Uppförsbac­ken blev ännu brantare när Memphis Depay chippade in 1–0 till Lyon, med en retfull straff à la Panenka i 12:e minuten.

Juventus fick lite vittring strax före paus, när en viss Cristiano Ronaldo sköt 1–1 – även det på straff.

Men Ronaldo var inte färdig där. I 60:e minuten avlossade portugisen ett tungt vänstersko­tt som Anthony Lopes inte lyckades hålla och via stolpen satt 2–1 för hemmalaget.

Men ett mål till behövdes för Juventus.

Ronaldo fick ett ganska smarrigt frisparksl­äge i 93:e minuten, men skottet gick i Lyonmuren och några tilläggsmi­nuter senare var skrällen ett faktum.

?? FOTO: AP PHOTO/ANTONIO CALANNI ?? Cristiano Ronaldo och hans Juventus är utslagna ur Champions League.