Hufvudstadsbladet

Aktia tvingar en att sköta bankärende­n på veckoslut

- CATHERINE GRANLUND Grankulla

BANKTJäNST­ER Länge, länge har jag väntat på en debatt om Aktia. Jag borde ju förstås ha startat en själv för det är inte fruktbart att i längden sitta vid frukost- eller middagsbor­det och beklaga sig över Aktias

kundservic­e. Så har jag gjort och många med mig. Tack till Helge Hindström som startade debatten (HBL 27.7) och jag hoppas, fast mitt hopp om Aktia nästan är urlakat, att ledningen gör en helomvändn­ing när det gäller kundservic­e. Det är beklagligt att det på så många sätt och för så många har känts frustreran­de och kränkande att vara kund på Aktia. Själv har jag varit förtvivlad och känt

mig maktlös. Litet vidare i processen har jag kommit när vi samtalar om hur man ”lösgör sig” som kund, det vill säga meddelar alla sitt nya kontonumme­r, söker en ny bank som på riktigt vill en väl – såsom jag upplevde Aktia förut, för många år sedan.

Vd Mikko Ayub säger i HBL 5.8 att man på Aktia märkt att många vill sköta sina bankärende­n under helgerna. Då läser jag meningen en gång till.

Kroppen faller ihop vid frukostbor­det och hela jag är en lång suck: förstår inte Mikko Ayub att det är den enda möjlighete­n för arbetande människor. Aktias öppettider och glest utspridda kontor tvingar människor att sköta sina bankärende­n på helger, om sådana möjlighete­r finns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland