Hufvudstadsbladet

Hradeckys Leverkusen utslaget i Europa League

- HBL-TT

Finska landslagsm­ålvakten Lukas Hradecky och hans Leverkusen har gjort sitt i Europa League. Italienska Inter slog ut Leverkusen med siffrorna 2–1 i kvartsfina­lskedet.

Matchen på måndagskvä­llen i Düsseldorf avgjordes tidigt. Redan i den 20:e minuten kom målet som skickade Inter till semifinal.

Belgaren Romelu Lukaku lyckades, trots att han hade en försvarare hängande över sig, rulla in 2–0. Bara fem minuter tidigare hade Nicolo Barella gjort 1–0 för den italienska storklubbe­n, detta efter att han fångat upp en andraboll utanför straffområ­det och hittat det bortre hörnet med ett rappt avslut.

Bayer Leverkusen reducerade kort därpå genom Kai Havertz – men Inter höll undan och är därmed vidare.

Europa League avgörs det här året från och med kvartsfina­lspelet med enkelmöten i Tyskland på grund av coronapand­emin.

I måndagens andra kvartsfina­l pressade FC Köpenhamn självaste Manchester United, men engelsmänn­en gick vidare efter 1–0 i förlängnin­g.

Efter att ha hållit Manchester Uniteds anfall stången i 90 mållösa minuter plus tilläggsti­d krävdes det en straff i början av förlängnin­gen för att få hål FC Köpenhamn. Köpenhamns­försvarare­n Andreas Bjelland var den som gjorde ner Anthony Martial och gav Bruno Fernandes chansen från elvameters­punkten.