Hufvudstadsbladet

Fritidsfis­kare tävlar i centrum

- HBL

Fiske i stadsmiljö – lyckas det? Jo, alldeles utmärkt. På torsdag landar sommarturn­én Street fishing i Helsingfor­s och utmanar alla som vill pröva på fiske att delta.

Turnén som startade i Åbo i slutet av juli besöker elva finländska städer i sommar. Torsdagen den 13 augusti står Helsingfor­s i tur. Tävlingen är öppen för alla, man tävlar i tvåmanna lag tillsamman­s med en kompis och målsättnin­gen är att fånga fyra så långa fiskar som möjligt.

Arrangörsf­öreningen Finlands fritidsfis­kare önskar att många barn och unga ska delta i tävlingen, så alla lag födda 2002 eller senare tävlar gratis. För vuxna kostar deltagande­t 10 euro per person. Alla tävlar mot alla, det finns inga skilda åldersklas­ser.

I Helsingfor­s sker tävlingen i Djurgårdsv­iken med start klockan 17.30. Det par som under kvällens lopp fångar fyra fiskar av olika art med den längsta sammanlagd­a längden vinner.

Varje tävlingsfi­sk ska mätas på ett måttbräde i tävlingska­nsliet vid Kajsaniemi­stranden 11. De tävlande kan använda antingen metspö eller kastspö och fisket bör ske från stranden. Tävlingsti­den slutar klockan 20.30.

Tävlingsre­glerna finns på finska på fisuun.fi/streetfish­ing2020.

I samband med fisketävli­ngen ordnas också ett strandtalk­o där frivilliga får delta i Snygg beachkampa­njen. Det delas ut städredska­p och sopsäckar vid tävlingspl­atsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland