Hufvudstadsbladet

Posten tappar bort viktiga brev

-

POSTEN Två gånger inom en månad har min post hamnat i någon annans postlucka. I båda fallen har både namnet och adressen till 100 procent varit rätt.

Det ena brevet fick en omtänksam ung kvinna som via sin far såg till att jag fick min kallelse till en bolagsstäm­ma. Tyvärr kom den mig till handa dagen efter mötet. Den unga kvinnan heter Petra och bor i Kervo, jag bor i Nordsjö.

I går fick jag det andra brevet, som också hade namnet och adressen till 100 procent rätt, av en omtänksam ung man som hade fått brevet i grannkvart­eret. Hans namn påminner inte det minsta om mitt men gatunamnet börjar lika, alla siffror är helt olika.

Detta brev har varit ordentligt i regnet och ser ut därefter. Jag fick brevet för sent för att kunna reagera på innehållet vilket skulle ha varit min laga rätt. Den rätten gick jag nu miste om. Jag är inte övertygad om att klaga via Postens officiella kanal leder till något resultat, så därför valde jag denna spalt.

Hur många andra viktiga och mindre viktiga av mina brev som saknas kommer jag aldrig att veta. Jag väntar orolig på nästa av Postens tabbar som drabbar mig.

Min enda slutsats av den gångna månadens erfarenhet­er är att undvika, och råda andra att undvika, att använda postens tjänster i mån av möjlighet då det gäller viktiga ärenden.

PETER ÖSTRÖM Helsingfor­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland