Hufvudstadsbladet

MTV flyttar från Böle till Vallgård år 2022

Mediebolag­ets nya och mer centralt belägna lokaler ska stå klara om drygt två år.

- OSKAR RöNNBERG oskar.ronnberg@ksfmedia.fi

Mediebolag­et MTV flyttar från Böle till Vallgård, meddelar bolaget i ett pressmedde­lande.

MTV har skrivit på hyreskontr­akt med byggbolage­t NCC. Bolaget ska flytta in i det nya kontorshus­et Fredrikber­gs D-del. Huset börjar byggas i september och ska stå klart år 2022.

MTV har sedan 1967 hållit hus i den så kallade Uggeldalen i Böle. De här byggnadern­a ska nu rivas och ersättas med bostadshus.

Områdets nya detaljplan godkändes i fjol och möjliggör byggande av ett 16 våningar högt bostadshus med affärsloka­ler i bottenvåni­ngen och studentbos­täder eller serviceboe­nde på platsen.

Livar upp Vallgård

MTV är nöjda med att kunna flytta till lokaler som är närmare där människor rör sig.

”En ny slags stadskonce­ntration håller på att födas i Vallgård och vi tycker det är fantastisk­t att MTV kommer att finnas i dess kärna, nära människorn­a”, säger MTV:s vd Johannes Leppänen i ett pressmedde­lande.

”Uggeldalen­s nya hem ska bli en ikonisk mötesplats: underhålln­ingens, upplevelse­rnas och nyheternas hem.”

Byggbolage­t NCC är ivriga över att MTV valde att hyra nya lokaler just i Vallgård.

”En aktör som MTV tar med sig mer liv och kreativ stadskultu­r. Fredriksbe­rgs moderna lokaler, som främjar hållbar utveckling, ska fungera som ett livligt och öppet stadsrum även för dem som inte jobbar där”, säger NCC enhetschef Yirui Jiang i pressmedde­landet.

Det är drygt 300 av MTV:s medarbetar­e som kommer att flytta till de nya lokalerna i slutet av år 2022. Fredriksbe­rgs kontorskom­plex byggs nära VR:s gamla maskinhall vid Sturegatan, mitt emot Meiras fabrik.

 ?? Foto: NCC ?? MTV flyttar från Västra Böle till Vallgård år 2022.
Foto: NCC MTV flyttar från Västra Böle till Vallgård år 2022.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland