Hufvudstadsbladet

Idrotten har blivit ett coronaspel

-

CORONAVIRU­SET Musikern Pekka Kuusisto skriver på Facebook att evenemangs­branschen skjuter sig själv i foten. Det här som en kommentar till Seinäjoen Vauhtiajot­s festival, vars trängsel fick Regionförv­altningsve­rket att reagera.

Det här är i och för sig inget nytt under solen, de flesta av oss har säkert med egna ögon sett trängsel i olika sammanhang sedan Finland öppnade upp igen efter coronastän­gningen. Människans längtan till andra människor, till trängsel av varierande slag, är en mänsklig känsla. Men ändå … Redan de första finländska friidrotts­sändningar­na på tv visade idrottare som inte nöjde sig med diverse coronahäls­ningar – nej, det blev ju mer närgånget än så.

Och för att ta ett färskt exempel, HIFK:s hemmamatch i fotboll mot TPS. Både sportnyhet­erna i tv och bilden på sportsidor­na i Hufvudstad­sbladet (11.8) visade hur Helsingfor­slagets spelare rusade fram till läktaren och kramade varandra, framför en tätt packad supporters­kara. Tv-bilderna avslöjade ännu mer, att spelare och supportrar blev en enda stor kramgryta.

Vi får väl alla hoppas att den här lössläppta ryska rouletten, ivern att skjuta sig själv i foten, inte antar pandemiska proportion­er. GUNNAR HÖGNÄS Åbo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland