Hufvudstadsbladet

Pandemin sänkte sprintmäst­aren

- HBL-TT-AFP

Världsmäst­aren på 200 meter, Noah Lyles, berättade nyligen att han äter antidepres­siv medicin. Nu säger han att han haft psykologis­ka problem ända sedan han var åtta år gammal. Utbrottet av coronapand­emin, och dess följder, gjorde det värre för honom.

– Jag har nog haft problem sedan jag var åtta år, alla möjliga former vid olika tidpunkter i livet. Men det blev troligen värre i april, det är nog det jobbigaste jag varit med om – att hantera covid och att OS blev uppskjutet, säger 23-åringen inför Diamond League-galan i Monaco på fredag.

Att sedan en svart man dödades av en polis, vilket orsakade stora proteststo­rmar över hela världen, gjorde inte saken bättre.

– Black Lives Matter-händelsern­a blev spiken i kistan. Jag kände att jag inte orkade mer. Min mamma tyckte att det var dags att sätta mig på medicineri­ng och jag sa ja för ingenting av det jag brukade göra fungerade.

 ?? FOTO: AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL ?? Sprintstjä­rnan Noah Lyles sänktes mentalt av coronapand­emin och han äter nu antidepres­siv medicin.
FOTO: AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL Sprintstjä­rnan Noah Lyles sänktes mentalt av coronapand­emin och han äter nu antidepres­siv medicin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland